DISTRIBUIȚI

Astăzi se împlinesc opt ani de la trecerea în nefiinţă a lui Florian Pittiş, un om de cultură, care a inspirat generaţii întregi să citească, să asculte muzică, să trăiască frumos.

Florian Pittiş a fost unul dintre cei mai îndrăgiți actori de teatru, dar și regizor, traducător, interpret de muzică folk ori realizator de emisiuni radio. A scris texte pentru cântecele Andrei Călugăreanu, pentru Mircea Vintilă, Sorin Chifiriuc și alții.

În domeniul muzical s-a făcut cunoscut într-un trio alături de Anda Călugăreanu și Dan Tufaru, în regia TV a lui Alexandru Bocăneț, iar mai târziu a activat cu același succes în Cenaclul Flacăra. În anul 1992 a întemeiat, alături de Mircea Baniciu, Mircea Vintilă și Vladi Cnejevici, formația Pasărea Colibri, cu care a înregistrat patru albume.

În 1998 a devenit directorul Canalului Tineret al Radiodifuziunii Române, urmând ca apoi să devină redactor-șef al postului de radio Radio 3net, ce emite exclusiv pe Internet. A adus o contribuție notabilă în popularizarea muzicii pop-rock prin realizarea unor emisiuni radiofonice în cadrul seriei Pittiș Show.

Florian Pittiș a tradus în limba română cântecele lui Bob Dylan: A Hard Rain’s A-Gonna Fall, Death is Not the End, Don’t Think Twice, It’s All Right, Mr. Tambourine Man, Rainy Day Women, She Belongs to Me, Silvio.

Artistul a încetat din viaţă la vârsta de 63 de ani, fiind înmormântat în Cimitirul Bellu, pe Aleea Actorilor.

Discuții

comments