DISTRIBUIȚI

Controalele ANPC au continuat în sudul litoralului, după scandalul de zilele trecute din Saturn.

Două hoteluri, Romanţa şi Terra, de data aceasta din Neptun, au încasat ieri amenzi de 50.000 de lei.

Administratorul hotelului Romanţa a fost amendat cu 20.000 de lei, din cauza condiţiilor precare de cazare oferite turiştilor şi a neregulilor din bucătărie.

Un alt hotel de două stele verificat a fost Terra, aici fiind găsite nereguli grave la bucătărie, motiv pentru care administratorul unităţii a fost amendat cu 30.000 de lei.

Mai mult, un turist din Vrancea, aflat în vacanţă în staţiunea Neptun, şi-a găsit maşina avariată de bucăţi de tencuială căzute de pe pereţii exteriori ai hotelului Mioriţa.

Incidentul a avut loc chiar în timpul controlului făcut de inspectorii de la Protecţia Consumatorului la hotelurile din zonă.

Proprietarul maşinii a fost asigurat de şefii hotelului că va primi despăgubiri.

Şi comercianţii din staţiunea Mamaia au fost controlaţi aseară de echipe de control mixte, formate din reprezentanţi ai Primăriei Constanţa, poliţişti, inspectori DSV, ANPC şi ITM.

Ionuţ Pripiși, directorul executiv al Poliţiei Locale Constanţa ne-a declarat că verificările vizează ridicarea calităţii serviciilor prestate şi respectarea autorizaţiilor aşa cum au fost primite, după ce zona a devenit un bazar, iar comerţul, unul necivilizat.

În funcţie de nereguli, amenzile aplicate pot ajunge la zeci de mii de lei.

Rezultatele controlului vor fi făcute publice astăzi.

Discuții

comments