DISTRIBUIȚI

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (18:30), pe A2 Bucureşti – Constanţa traficul rutier este intens.

La staţia de taxare de la Feteşti, pe sensul de mers către Bucureşti, pe banda destinată achitării pe loc a peajului, s-a format o coloană de autovehicule care msoară aproximativ 400-500 de metri, iar pe benzile 2 şi 3 se circulă cu o viteză de aproximativ 40-50 de km/h.

Le reamintim conducătorilor auto că prin staţia de taxare de la Feteşti se poate trece liber pe benzile doi şi trei, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa să se plătească în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS, la numărul 7577 – număr disponibil în reţelele de telefonie mobilă ORANGE ROMANIA, VODAFONE ROMANIA, TELEKOM MOBILE şi RCS&RDS (detalii pe site-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Pe DN 39 Mangalia – Agigea valorile de trafic sunt ridicate. Se circulă în coloană, din zonastaţiunii Eforie Sud şi până la intrarea pe A4.

Pe DN1, peValea Prahovei, precum şi pe A1 Piteşti- Bucureşti, traficul rutier a crescut în intensitate, însă, până la această oră, nu au fost semnalate blocaje în trafic din cauza aglomeraţiei.

Aşadar, automobiliştii care pornesc din Braşov către Bucureşti pot să urmeze ruta DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti, iar celor care pleacă din zona Bran-Moieciu să folosească traseul DN73Braşov – Bran – Valea Mare-Pravăţ, DN72AValea Mare-Pravăţ – Târgovişte, DN71Târgovişte – Bâldana, DN7 Bâldana –Bucureşti. Se poate folosi şi ruta DN73 Braşov – Bran – Piteşti şi A1Piteşti – Bucureşti.

La punctul de trecere a frontierei Giurgiu-Ruse către Bulgaria, traficul rutier încă este îngreunat, însă cele două coloane de autovehicule care s-au format la acest punct de trecere a frontierei în cursul dimineţii, au început să se micşoreze (acestea se întind pe o distanţă de aproximativ 700 de metri).

Mărirea timpilor de așteptare la frontieră se datorează atât lucrărilor de reabilitare a podului peste Dunăre de la Giurgiu, cât şi controalelor amănunțite efectuate de către poliţia de frontieră bulgară la toate categoriile de autovehicule.

Pentru a ajunge în Bulgaria, conducătorii auto pot să utilizeze şi celelalte puncte de trecere a frontierei:
· Calafat(rutier);
· Negru-Vodă(rutier);
· VamaVeche (rutier);
· Bechet(trecere cu bacul);
· Zimnicea(trecere cu bacul);
· Călărași(trecere cu bacul).

Poliţiştii le recomandăm conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, să păstreze în mers o distanţă care să permită oprirea în condiţii de siguranţă şi să nu se angajeze în depăşiri riscante. De precizat este că, în aceste zile, poliţiştii rutieri desfăşoară foarte multe acţiuni preventive, cu efective sporite.

Discuții

comments