DISTRIBUIȚI

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române ne informează că, la această oră (11.15) nu sunt anunțate drumuri naționale sau autostrăzi cu circulația oprită din cauza vreunui eveniment rutier.

În ceea ce privește fluența traficului, precizăm că, din cauza unei tamponări dintre un autotren și un autocamion, traficul pe sensul către litoral al autostrăzii A2 se desfășoară îngreunat în zona kilometrului 192, la Medgidia. Întrucât în urmă cu puțin timp autotrenul a fost îndepărtat de pe carosabil, circulația în această zonă va reveni imediat la normal.

În legătură cu aceeași arteră rutieră (Autostrada Soarelui), pentru a evita aglomerația la stația de taxare de la Fetești, reamintim conducătorilor auto că pe aici se poate trece liber, cu obligativitatea ca taxa să fie plătită în avans sau ulterior, până la ora 24 a zilei următoare trecerii, la staţiile de distribuţie a carburanţilor autorizate ori prin SMS, la numărul 7577 (detalii pe site-ul Companiei Na ţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România – http://www.cnadnr.ro/pagina.php?idg=316).

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada A2 București – Constanța sunt sfătuiți :

· să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
· să respecte limitele legale de viteză;
· să folosească luminile de întâlnire;
· să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
· să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
· să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
· să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
· în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

Discuții

comments