DISTRIBUIȚI

UPDATE 10.30

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Politiei Române informeaza ca la aceasta ora (10,30), traficul rutier pe A2 Bucuresti – Constanta este intens. La statia de taxare de la Fetesti, pe sensul de mers catre Bucuresti, pe banda destinata achitarii pe loc a peajului, s-a format o coloana de autovehicule de aproximativ 100 de metri, iar pe benzile 2 si 3 se circula cu o viteza de aproximativ 50-70 de km /h.

Pe DN39 Mangalia – Agigea valorile de trafic sunt ridicate. Se circula în coloana, din zona statiunii Eforie Sud si pâna la intrarea pe A4.
Poliţiştii se aşteaptă ca şoselele să se aglomereze şi mai mulţ, duminică după-amiază, când cei aflaţi la mare, la munte, sau la mănăstirile din ţară, vor porni spre casă.

De aceea, traficul rutier va fi suprevegheat atât de la sol, cât şi din aer, cu ajutorul unui elicopter.

O atenţie deosebită va fi acordată drumurilor spre litoral şi celor care duc spre Valea Prahovei.

Prin staţia de taxare de le Feteşti, de pe A2 Bucureşti – Constanţa, se trece fără probleme de fluenţă. Poliţiştii reamintesc şoferilor că prin staţia de taxare se poate trece liber, pe benzile 2 şi 3 de circulaţie, cu obligativitatea ca plata taxei să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor de pe autostradă sau prin SMŞ de pe telefonul mobil, la numărul 7577.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe Autostrada A2 Bucureşti – Constanţa sunt sfătuiţi:

• să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;

• să respecte limitele legale de viteză;

• să folosească luminile de întâlnire;

• să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;

• să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;

• să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;

• să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;

• în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scad. (Centrul Infotrafic al Poliţiei Române)

Discuții

comments