DISTRIBUIȚI

Cetatea antică Tomis se pregăteşte pentru o nouă lecţie de istorie. Din dorinţa de a creşte nivelul si imaginea Festivalului Antic Tomis, în acest an Asociaţia Litoral – Delta Dunării dedică mai bine de o săptămână istoriei antice a cetatii Tomis si a Dobrogei. Astfel, cu sprijinul centrului comercial City Park Mall, a fost relansată expoziţia cu cele mai frumoase fotografii, disponibilă până pe 30 august.

Festivalul Antic Tomis, eveniment cultural-istoric de tradiţie al oraşului Constanţa se va desfăşura în perioada 28-30 august 2015 în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, cu participarea a cinci asociaţii de reconstituire istorică: Terra Dacica Aeterna (Cluj), Garda Apulum (Alba Iulia), România – Dacia Casa Noastră (Constanţa), Nimfele Dace (Zalau) si Scythia Minor (Dobrici, Bulgaria). Festivalul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Litoral-Delta Dunării, cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanţa.

Săptămâna antică se va încheia cu un alt eveniment cultural-istoric: Seara Antică (sâmbătă 29 august), ce va include o paradă antică începând cu ora 19.30 pe traseul Piaţeta Cazino Mamaia – Piaţeta Perla şi un spectacol de teatru antic – „Antigona” de Sofocle, începând cu ora 21.00, în Piaţeta Perla.

“Festivalul Antic Tomis, aflat la cea de-a IV-a sa ediţie este, atât pentru comunitatea locală, dar şi pentru Asociaţia noastră, un eveniment de suflet, care atrage mulţi turişti şi o imagine pozitivă, atât de necesară Litoralului românesc. Organizarea evenimentului în staţiunea Constanta – Piata Ovidiu – Parc Tăbăcărie – Mamaia, în luna august, vrea să arate turiştilor care au ales ca destinaţie de vacanţă Litoralul Românesc, că, pe lângă mare, plajă, evenimente în cluburi, pot să se transpună şi în atmosfera şi istoria vremurilor de naştere a cetăţii Tomis. Suntem convinşi că cea de-a IV-a ediţie va avea un impact şi mai mare asupra turiştilor şi constănţenilor, iar evenimentul va continua să atragă un interes fantastic şi va reprezenta o nouă pagină în istoria evenimentelor de promovare a Constanţei şi a Litoralului Românesc. Vă aşteptam la reîntâlnirea cu Tomiris şi cu legiunile de daci şi romani, care vor reînvia Cetatea noastră! VIVAT TOMIS!“, a declarat președintele Asociaţiei Litoral – Delta Dunării, Corina Martin.

Discuții

comments