DISTRIBUIȚI

Cei care preferă Delta, sunt invitaţi de vineri la ediţia jubiliară, a V-a, a Festivalului Rowmania, la Tulcea. Festivalul se întinde pe un week-end pe care organizatorii şi-l doresc magic şi dinamic. Nu vor lipsi competiţiile sportive pe apă şi pe uscat, muzica şi degustările de preparate tradiţionale.

Marele Ivan, cum este cunoscut pretutindeni în lumea sporturilor pe apă, va reveni la Tulcea într-un rol principal în care joacă de cinci ani: cel de amifitrion al unui eveniment unic în lume: Festivalul Bărcilor cu Vâsle – Festivalul „Descoperă Rowmania” a ajuns la cea de-a V-a ediţie şi cuprinde un program diversificat cu repere tradiţionale, dar şi cu noutăţi exclusiviste: pe faleză şi în alte puncte din oraş, iubitorii de turism de caliate sunt invitaţi să viziteze Tulcea în prag de toamnă, să cerceteze, să îmblănzească şi să deguste un oraş care este mai mult decât o poartă pentru Delta Dunării.

Conform tradiţiei, festivalul se deschide vineri după-amiază cu o paradă care se va desfăşura atât în oraş, cât şi pe apă, de pe Dunăre urmând să sosească la chei şi Ivan Patzaichin, dintr-o canotcă pe care a inventat-o alături de unul din ultimii marangoţi din Deltă.

Latura sportivă este definită de întrecerile din cadrul triatlonului, unde are loc şi o premieră, etapă de campionat european în competiţia juniorilor, dar şi de minunatele curse ale canotcilor de 10+1 locuri de pe lacul Ciuperca; formaţii, reprezentând 8 oraşe din ţară, precum Giurgiu, Călăraşi, Alba Iulia, Arad sau Galaţi, vor lupta pentru marele trofeu „Descoperă Rowmania”, iar echipajele cu pescari autentici din localităţile din Deltă se vor întrece pe Dunăre vâslind în amonte.

Festivalul se întinde pe un weekend, pe care organizatorii şi-l doresc magic şi dinamic. Oferta pentru vizitatori cuprinde expoziţii, muzică live cu vedete consacrate şi tineri în ascensiune, dar şi două zile de dezbateri cu participare internaţională pe două teme de interese pentru Dunăre şi pentru Tulcea: cooperare pe Dunăre, de la Pădurea Neagră la Marea Neagră „Black to Black” şi oportunităţile de reintegrare în societate pe care le au deţinuţii care învaţă o meserie eco „Case noi, şanse noi, prin meserii vechi”.

Tradiţia se respectă şi la Radioul public, pentru că Festivalul Internaţional al Bărcilor cu Vâsle – „Descoperă Rowmania”, cu Ivan Patzaichin, are un partener pe măsură, iar ascultătorii din toată ţara vor fi la curent cu toate întâmplărie derulate în Tulcea, în weekendul următor.

Discuții

comments