DISTRIBUIȚI

 

A VII-a ediție a celui mai mare concurs de triatlon din Europa de Est și Balcani, Triathlon Challenge Mamaia, care se desfăşoară în perioada 4-6 septembrie, în staţiunea Mamaia, va fi unul dintre cele mai complexe evenimente sportive organizate în România, adresându-se tuturor iubitorilor de mişcare, indiferent de vârstă.

Timp de trei zile, aproximativ 1300 de sportivi amatori şi profesionişti vor participa la o adevărată sărbătoare a triatlonului în cadrul căreia vor avea loc competiţii dedicate atât celor mari cât şi celor mici.

Anul acesta, Triathlon Challenge Mamaia devine Cupă Europeană Premium, cu un buget de premiere generos, cu mai multe puncte ITU şi cu sportivi de elită din peste 20 de ţări.

În prima zi a evenimentului, vineri, concurenţii vor primi kit-ul de participare, care va cuprinde casca de latex pentru înot oferită de Tyr, tricoul oficial al concursului oferit de Belloto, cip-ul de cronometrare (sistem electronic, timpi pentru fiecare probă), două numere de concurs (alergare şi bicicletă), medalie de finisher, diplomă electronică şi produse de la parteneri. Predarea kit-urilor de concurs se va face la Pavilionul Expoziţional Constanţa, între orele 14.00 şi 22.00, unde veţi găsi şi o expoziţie cu echipamente sportive.

e echipă

Ziua de sâmbătă este rezervată amatorilor.Se vor alcătui clasamente pe categorii de vârstă, dar va exista şi o categorie specială, dedicată celor care iau startul pentru prima oară la un concurs de triatlon. Evenimentul de sâmbătă încheie seria competiţiilor de triatlon de şosea din cadrul circuitului Federaţiei Române de Triatlon (Romanian Triathlon Series), iar evenimentul de la Mamaia este Grand Final.

Probele de alergare și ciclism se desfășoară pe șosea, în condiții de siguranță, pe o suprafață plată sută la sută, iar înotul se face în Lacul Siutghiol, cu start și finiș la ponton.

S-au înscris în competiţie ca participanţi la Triathlon Challenge Mamaia 2015, Steven van Groningen, CEO RaiffeisenBank România, Ciprian Bălănescu, multiplu campion naţional la triatlon şi duatlon, Adrian Nanulescu, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, reprezentaţi din mass-media, directori de bănci, companii multinaţionale şi bloggeri.

Programul zilei de sâmbătă

Probe individuale

Ora 10.00: Start proba supersprint: 400 m înot + 10 km ciclism + 2,5 km alergare
Ora 10.15: Start Proba sprint: 750m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ora 12.00: Start proba olimpică: 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Probe de echipă

Ora 10.45: Start ştafeta sprint – 750 m înot + 20 km ciclism + 5 km alergare
Ora 11.15: Start ştafeta olimpică – 1.500 m înot + 40 km ciclism + 10 km alergare

Aquatlon şi duatlon pentru copii

Festivalul Triathlon Challenge Mamaia continuă după-amiază cu  “Start Campioni la Triatlon”, competiţie ce curprinde două probe: Aquatlon (200 m înot şi 1,25 km alergare) şi Duatlon (1,25 km alergare, 5 km bicicletă şi 1,25 km alergare). Evenimentul este organizat de Federația Română de Triatlon și Clubul Sportiv Smart Atletic, cu sprijinul sponsorului principal La Fântâna şi al partenerilor Regina Maria, Fundația eMag si Primăria Constanța. Astfel, copiii cu vârste cuprinse între 9 şi 12 ani vor avea ocazia să se întreacă începând cu ora 16:00 la aquatlon și de la 17:00 la duatlon.

Discuții

comments