DISTRIBUIȚI

Cancelarul german Angela Merkel a anunțat, sâmbătă, că nu există nicio limită a numărului de solicitanți de azil pe care țara ei îi poate primi, relatează AP în pagina electronică.

„Dreptul la azi politic nu are limite în privința numărului de solicitanți de azil”, a declarat Merkel într-un interviu pentru grupul de presă Funke. „Ca țară puternică, sănătoasă economic, avem puterea să facem ceea ce este necesar”, pentru ca fiecare azilant să aibă o șansă echitabilă, a subliniat ea.

Pe de altă parte, atacantul argentinian al echipei FC Barcelona, Lionel Messi, a afirmat, ieri, într-un mesaj postat pe Facebook, că situația refugiaților ar trebui să fie de neconceput în secolul XXI, subliniind că trebuie găsită o soluție rapidă la această tragedie.

„Această situație ar trebui să fie de neconceput în plin secol XXI. Suntem îngrijorați de situația miilor de refugiați care ajung în Europa din cauza războiului. Ne alăturăm apelului către comunitatea internațională pentru a găsi o soluție rapidă la această tragedie”, a scrie Messi pe Facebook.

Discuții

comments