DISTRIBUIȚI

Incendiul de vegetație uscată izbucnit la Vadu duminică s-a reaprins, din cauza vântului și s-a extins în Biosfera Deltei Dunării, considerată arie protejată, cu specii unice. Conform ultimelor informații, focul arde mocnit și este ținut sub control de pompierii ISU Dobrogea. Aceștia intervin cu toate autospecialele Detașamanetului Midia, iar în sprijin au fost chemate și mașini de pompieri de la Detașamentul Constanța Oraș, actual „Daniel Fripis”. Focul a afectat, însă, și o cherhana, construită din lemn și stuf, aflată lângă plajă, la șase kilometri de satul Vadu. Nu există victime.

UPDATE 21.55

Un elicopter al Inspectoratului General în Aviație, dotat cu tehnică ce poate trage apă din mare, în zbor, pentru a o împrăștia ulterior a survolat zona în această seară și va interveni mâine, dacă va mai fi cazul. Focare de vegetație uscată, stuf, mocnesc în continuare. Pompierii ISU Dobrogea țin focarele sub control.

UPDATE 18.49

Cherhanaua Vadu Pescarilor a ars complet. Medicii Serviciului Județean de Ambulanță Constanța au acordat îngrijiri mai multor persoane care au suferit atacuri de panică, însă, din fericire, nimeni nu a suferit răni fizice.

Fotografiile de mai jos sunt realizate de un turist aflat la cetatea Histria. Se poate vedea frumul gros, surprins de la peste 15 kilometri distanță de incendiu.

Discuții

comments