DISTRIBUIȚI

În Delta Dunării, au loc o serie de concursuri gastronomice în această perioadă pentru a pregăti Festivalul Borşului de Peşte de la Jurilovca, programat în a doua duminică a lunii octombrie.

Delta Dunării atrage turiştii români şi străini nu doar prin frumuseţile acestei rezervaţii naturale unice în Europa, ci şi prin grastronomia locală în care la loc de cinste stă borşul de peşte.

Preparat cu apă de Dunăre şi peşte proaspăt care încă se mai zbate când este pus în ceaun, borşul de peşte este şi prilej de concursuri culinare.

Astfel de concursuri se organizează în această perioadă în aproape toate localităţile Deltei Dunării pentru a pregăti cum se cuvine marea finală de la Jurilovca.

Aici se va organiza Festivalul borşului de peşte, ajuns la cea de-a treia ediţie şi care în a doua duminică a lunii octombrie va aduce pe malul lacului Razelm şi reprezentanţii Guiness Book of Records record pentru a omologa cel mai mare borş de peşte făcut vreodată.

Discuții

comments