DISTRIBUIȚI

Îngrijorare mare la Delfinariu, după ce delfinul Ni-Ni s-a îmbolnăvit şi a fost chemată de urgenţă o echipă de medici specialişti de la Bucureşti. Aceştia i-au recoltat probe de sânge şi după ce sosesc rezultatele analizelor, doi medici de la Atena vor veni la Constanţa şi îi vor stabili un tratament.

Dresorilor le este frică ca delfinul să nu aibă soarta lui Pei-Pei, care a murit acum câţiva ani, la destul de puţin timp după ce cei trei delfini au ajunş din China, la Constanţa.

În cazul lui Ni-Ni, specialiştii pun criza şi pe stressul acumulat de-a lungul verii, când cei doi delfini au dat spectacole pe bandă rulantă.

Reprezentanţii Delfinariului spun că, de la o vreme, comportamentul lui Ni-Ni s-a schimbat. Nu a mai mâncat de peste 48 de ore aproape deloc, mai mulţ în urmă cu patru nopţi, s-ar fi bătut cu cealaltă femelă, Chen-Chen.

Contactat de Radio Constanţa, directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă spune că incidentul ar fi venit şi din cauză că este perioada de reproducere la delfini, femele fiind foarte irascibile. În pluş din conflicţ Ni-Ni a ieşit mai şifonată şi s-a ales cu câteva zgârieturi şi lovituri.

Adrian Bâlbă spune că cei doi delfini au fosţ momentan, separaţi, iar Ni-Ni va fi pusă sub tratament. Delfinii sunt asiguraţi şi pentru cazuri de îmbolnăvire, iar firma asigurătoare plăteşte investigaţiile şi tratamentul în astfel de cazuri.

Cu toate acestea, delfinii au dat şi joi un spectacol, în care mai mult s-au jucat. Vineri dimineaţa, la ora 11.00, dresorii vor testa starea lui Ni-Ni şi vor decide dacă spectacolele continuă.

UPDATE

Ni-Ni va face o demonstraţie pentru public vineri, la ora 15.00, îngrijitorii şi dresorii constatând că starea de sănătate a femelei s-a mai ameliorat şi îi permite să efectueze exerciţii uşoare.

Directorul Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, Adrian Bâlbă, a explicat faptul că la mijloc a fost o ceartă pentru supremaţie cu cealaltă femelă, Chen-Chen. Probele de sânge şi de lichid gastric recoltate au demonstrat că delfinul nu suferă de nicio afecţiune internă şi că totul a fost o cădere psihică.

Discuții

comments