DISTRIBUIȚI

Peste un milion de angajaţi ai instituţiilor publice din România ar putea beneficia de noile vouchere de vacanţă, documente care vor fi valabile un an de la data emiterii.

Începând cu 1 octombrie, trei societăţi sunt autorizate oficial să emită aceste tichete de vacanţă, la solicitarea angajatorilor.

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism, Mirela Matichescu, a precizat ce alte avantaje aduce acordarea acestor vouchere:

„Cei care vor beneficia de vouchere de vacanţă trebuie să reţinem că vor benefica şi de o facilitate fiscală. angajatorul, în momentul în care acordă acest voucher de vacanţă este scutit de plata impozitelor către stat de 82%. Toate unităţile clasificate de către Autoritatea Naţională de Turism vor putea valorifica aceste vouchere de vacanţă”.

Voucherele de vacanţă vor putea fi valorificate de toate hotelurile, pensiunile şi restaurantele clasificate de Autoritatea Naţională pentru Turism, a mai declarat vicepreşedintele instituţiei, Mirela Matichescu.

Pe de altă parte, acestea vor putea fi folosite doar pe teritoriul ţării şi vor înlocui primele de vacanţă pe care le primeau, anterior, angajaţii de la stat.

Situaţia îi va afecta pe cei care foloseau aceste sume pentru a-şi completa bugetul necesar unei excursii în străinătate sau investeau banii respectivi în diverse proiecte personale, cum ar fi mici lucrări de renovare sau plata restanţelor la utilităţi.

Discuții

comments