DISTRIBUIȚI

Noul pod rutier care traversează canalul Dunăre – Marea Neagră la Agigea a fost deschis circulaţiei luni dimineaţa. Acesta va face legătura cu Portul Constanţa, are o lungime de 360 de metri şi permite circulaţia pe patru benzi. Noua construcţie care traversează Canalul Dunăre – Marea Neagră este ridicată la câteva sute de metri în aval de podul vechi, aflat acum în reparaţii.

Tot azi, va fi deschis traficului accesul pe la Poarta 10 bis a Portului Constanța, pe ambele sensuri. Lucrările de montaj a aparatelor de reazem definitive s-au finalizat pe 6 octombrie 2015, în prezent fiind îndeplinite condițiile pentru demararea etapei de recepție la terminarea lucrărilor.

Podul rutier la km 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră are o structură de tip hobanat, o lungime totală de 360 metri, o deschidere centrală de 200 metri, iar lățimea podului este de 17,4 metri, permițând circulația pe 4 benzi. Înălțimea liberă sub tablierul podului în axul Canalului Dunăre – Marea Neagră este de 18,4 metri. Pilonii de pe maluri care susțin tablierul podului prin fascicule de hobane au o înălțime de 66 metri deasupra nivelului mării.

Discuții

comments