DISTRIBUIȚI

Pescador si unelte de pescuit in valoare de 80.000 euro si 6,5 tone de rapană confiscate de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţiştii de frontieră au identificaţ pe raza Portului Turistic Tomis o ambarcaţiune în care se aflau bărbaţi care pescuiseră aproape şapte tone de produse din peşte din specia rapană, fără a îndeplini condiţiile legale. În urma acţiunii, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării produsele din peste şi au indisponibilizat pescadorul şi uneltele de pescuit tip beam-traul, aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 80.000 de euro.

Un caz asemenător a fost înregistrat şi la sfârşitul săptămânii trecute, când poliţiştii de frontieră constănţeni au confiscat aproximativ 5 tone de rapană.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa au efectuat controlul unei ambarcaţiuni tip pescador sub pavilion România, care tocmai se întorsese din largul Mării Negre. La bordul navei se aflau şapte bărbaţi, cu vârste cuprinse între 28 şi 59 de ani, un cetăţean turc şi şase cetăţeni români. În urma controlului documentelor prezentate de comandantul pescadorului, cetăţeanul român I.A., în vârstă de 28 ani, a rezultat faptul că trei dintre persoanele aflate la bord nu figurează pe lista cu echipajul ca operatori/pescari autorizaţi şi nici ca pasageri, fapt care contravine prevederilor legale.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit în ambarcaţiune cantitatea de 6.442 kilograme de rapană, ce fusese pescuită de persoane care nu îndeplinesc condiţiile legale, fapt pentru care a fost ridicată în vederea confiscării şi predată spre valorificare unei societăţi comerciale de profil conform procedurilor legale.

Poliţiştii au indisponibilizat pescadorul precum şi toată aparatura, ansamblele, subansamblele şi uneltele de pescuit tip beam-traul aflate la bord, bunuri evaluate la aproximativ 80.000 de euro.

Discuții

comments