DISTRIBUIȚI

După cinci runde de negocieri, autoritățile locale din Constanța și patronatele din turism au adoptat noul Regulament al staţiunii Mamaia, care va fi aplicat chiar începând cu minivacanța de Paște și 1 Mai.

Beach-barurile vor putea funcţiona non-stop, dacă respectă normele de zgomot. Însă, terasele din zonele în care sunt şi locuinţe vor putea fi deschise până cel târziu la ora 01.00 iar pe timp de noapte, mobilierul va trebui strâns, pentru a permite accesul serviciilor de salubrizare.

Alte noutăţi sunt legate de nivelul muzicii şi comerţul ambulant, spune viceprimarul cu atribuțiuni de primar, Decebal Făgădău:

”Cu excepția zonelor dedicate pentru distracție, nivelul decibelilor este limitat la cel prevăzut în lege, modul de orientare a boxelor este spre mare, în cazul beach-barurilor, respectiv spre interiorul incintei, în cazul teraselor. Poliția Locală este dotată cu sonometru pentru a verifica eventualele reclamații. O altă prevedere importantă este legată de comerțul ambulant. De exemplu, dispar standurile ambulante de ochelari de soare. Pentru legume-fructe, se reduce numărul de puncte la trei, amplasate echilibrat, de-a lungul stațiunii”.

De asemenea, se reduce numărul punctelor de închiriere a bicicletelor şi va fi permisă doar circulaţia minicarelor electrice care plimbă turiștii prin stațiune, nu și a celor care funcționau pe bază de combustibil lichid.

Cei care nu respectă regulile pot fi amendaţi de Poliţia Locală cu sume de până la 1.000 de lei, în cazul persoanelor fizice şi 1.500 de lei, în cazul celor juridice.

Discuții

comments