DISTRIBUIȚI

Pentru că Sărbătorile Pascale readuc în ţară mulţi dintre cetăţenii români aflaţi în străinătate, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa cu Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova se preconizează o creştere a traficului de persoane şi mijloace de transport, fapt pentru care Poliţia de Frontieră Română a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpilor de aşteptare şi asigurarea unui control eficient, operativ şi civilizat.

Astfel, s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră, în limita configuraţiei acestora. Este folosită la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei şi în cele mai aglomerate, în funcţie de trafic, vor fi suplimentate arterele de control pe sensul de intrare/ieşire şi echipamentele folosite pentru verificarea documentelor, transmite Biroul de presă al IGPF.

 

Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română  a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat.

De asemenea, aplicaţia foloseşte modulul de navigaţie furnizat de Google Maps şi accesând tab-ul „direcţie de mers”, se pot configura trasee spre un anumit punct de trecere a frontierei. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

 

În condiţiile în care, conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria şi Republica Moldova, reamintim punctele de frontieră existente la aceste graniţe:

 

Pe frontiera româno-ungară:

 • pe raza jud. Timiş: T.F. Cenad – Kiszombor;
 • pe raza jud. Arad: T.F. Nădlac – Nagylak

P.T.F. Nadlac II- Csanadpalota

P.T.F. Turnu – Batonnya;

P.T.F. Vărşand – Gyula

 • pe raza jud. Bihor: T.F. Salonta – Mehkerek;

P.T.F. Borş – Artand;

P.T.F. Valea lui Mihai – Nyirabrany;

P.T.F. Săcuieni – Letavertes

 • pe raza jud. Satu Mare: P.T.F. Urziceni – Vallaj;

P.T.F. Petea – Csengersima.

 

     Pe frontiera româno-bulgară:

 • pe raza jud. Giurgiu: T.F. Giurgiu- Ruse;
 • pe raza jud. Constanţa: P.T.F. Vama Veche;

P.T.F. Ostrov – Silistra;

P.T.F. Negru Vodă-Kardam

 • pe raza jud. Dolj: T.F. Bechet-Orjahovo;

P.T.F. Calafat-Vidin.

 

Pe frontiera româno-moldoveană:

 • pe raza jud. Galaţi:    T.F. Oancea-Cahul

P.T.F. Galaţi-Giurgiulesti

 • pe raza jud. Vaslui : T.F. Albiţa-Leuseni
 • pe raza jud. Iaşi: T.F. Sculeni-Sculeni
 • pe raza jud. Botoşani: P.T.F. Rădăuţi – Prut-Lipcani

P.T.F. Stînca-Costeşti

Discuții

comments