DISTRIBUIȚI

În perioada 29 aprilie – 2 mai 2016 se va desfășura ediția a treia a turei cicloturistice “Hai cu bicicleta în Vamă!”. 75 de bicicliști vor pedala împreună către mare, către Vama Veche, parcurgând în cele 4 zile peste 400 de km, cu 2.500 de metri diferență de nivel, din care aproximativ 250 de km pe la vecinii noștri bulgari, în cea mai mare veloexpediție internațională organizată pană acum. În Silistra se vor alătura și câțiva bicicliști bulgari.

„Parteneriatul cu Autoritatea Națională pentru Turism ne permite să ducem mai departe imaginea României pe bicicletă! La întoarcerea din Mangalia suntem susținuți de CFR Călători care ne-a pus la dispoziție un vagon pentru a ne reîntoarce în condiții civilizate în București împreună cu cele 75 de biciclete.

Adevărații VeloPrieteni vor lua startul în 29 aprilie ora 16:00 din Parcul Izvor, pe traseul București (Parcul Izvor) – Sărulești Gară – Valea Argovei unde vor campa pentru prima noapte.

A doua zi (30 aprilie) traseul va porni din Valea Argovei spre Călărași, Silistra cu campare lângă Onogur (Bulgaria), având aproximativ 124 de km, diferență de nivel de vreo 750 de metri. Vom traversa Dunărea cu bacul la Chiciu, lângă Călărași către Silistra.

Ziua de 1 Mai o vom sărbători pedalând în Bulgaria de la Onogur spre Dobrich apoi către Balcic și Cap Kaliakra aproximativ 147 de km, cu diferență de nivel de vreo 1100 de metri, urmând să campăm pe malul mării.

În a patra zi (2 mai) vom reveni în România prin Vama Veche, urmănd să ajungem la Mangalia după aproximativ 55 de km, pentru a lua trenul CFR spre București Nord”, spun organizatorii.

“Hai cu bicicleta în Vama Veche!” este o tură cicloturistică deja tradiţională a Adevăraţilor VeloPrieteni către Vama Veche, desfășurată de 1 Mai. La edițiile din 2014 si 2015, aproximativ 50 de participanți au parcurs distanțe de 300-400 km prin Dobrogea către mare. Traseele au fost realizate pe drumuri cu trafic ușor, oferind astfel posibilitatea de a admira la maximum peisajele întâlnite, fără a fi deranjaţi de maşini.

Asociaţia Adevăraţii VeloPrieteni este o organizaţie non-guvernamentală care promovează bicicleta ca mijloc de transport alternativ şi modalitate de recreere, contribuind la protecţia mediului, conservarea și promovarea patrimoniului natural, cultural, istoric şi turistic ale României.

Detalii amănunțite despre traseu AICI.

Discuții

comments