DISTRIBUIȚI

În weekend-ul 29 aprilie-1 mai, în centrul stațiunii Vama Veche va fi instalat, pe plajă, Cortul de Chill. Specialistii ALIAT vor oferi activități interactive și educaționale despre consumul responsabil de alcool, iar vizitatorii îşi vor putea evalua consumul de alcool.

Pentru al doilea an consecutiv, la ‘Cortul de Chill’, vamaioții vor putea discuta cu specialiștii ALIAT despre importanța unui consum responsabil de alcool, chiar și în momentele de distracție. Participanții pot beneficia de ajutor imediat prin intervenții specializate, precum consiliere pshihologică și evaluare a consumului de alcool cu ajutorul Testului AUDIT, recomandat de Organiziția Mondială a Sănătății.

 

  • Cortul de Chill va fi organizat în 3 weekend-uri, în decursul acestei veri: 29 aprilie – 2 mai, 28-31 iulie, 25-28 august.
  • ALIAT va avea alături o echipă formată din voluntari, un medic specializat în medicină de urgență și psihologi, psihiatri și asistenți sociali cu expertiză în domeniul reducerii efectelor negative ale consumului de alcool.
  • Cei interesați își pot evalua consumul de alcool completând Testul AUDIT, recomandat de Organizația Mondială a Sănătății. Acesta constă în 10 întrebări despre cantitatea și obiceiurile de consum de alcool într-o zi obișnuită și la ocazii speciale.
  • Specialiștii și voluntarii ALIAT le vor explica ce înseamnă un consum moderat de alcool, care sunt efectele consumului abuziv și ce înseamnă să petreci având grijă de sănătatea ta și a celorlalți.
  • In cursul noptii, specialiștii ALIAT vor străbate plaja pentru a identifica persoane aflate la risc și pentru a le oferi sprijin la nevoie.

 

 

 

ALIAT este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit, o asociaţie de profesionişti în sănătate mintală (psihiatri, psihologi, asistenţi sociali), fondată în 1993, care desfășoară activităţi în domeniul prevenirii şi tratamentului problemelor legate de consumul de alcool. În prezent, în ALIAT lucrează peste 20 de specialişti angrenaţi în diverse proiecte de prevenire şi tratament ale abuzului şi dependenţei de substanţe. 

 

 

 

Discuții

comments