DISTRIBUIȚI

Organizatorii au pus la punct, luni, la sediul Consiliului Județean Tulcea, ultimele detalii cu privire la siguranța și securitatea unui eveniment excepțional, cu 30 de zile înainte de startul Danube Delta Rally 2016, aflat la ediția a XVII-a.

Astfel, au fost identificate toate zonele de risc și au fost stabilite limitele de acces pentru spectatori, dar și detalii privind programul raliului. La fel ca în edițiile anterioare, și în acest an, evenimentul se bucura de susținerea totală din partea autorităților.

La sedința de lucru a participat întregul Comitet de Organizare: Dl.Horia Teodorescu – Președintele Consiliului Județean Tulcea, Dl.Constantin Hogea – Primarul Municipiului Tulcea, Dl.Marin Badiță – Prefectul Județului Tulcea, Dl.Mihai Tănase – organizator Danube Delta Rally® 2016, precum și reprezentanți ai dispozitivului de securitate: Gruparea Mobilă de Jandarmi Constanța, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea, Inspectoratul de Poliție Județean Tulcea, Serviciul Rutier Tulcea, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Delta Tulcea,  Poliția Locală Tulcea, Serviciul de Ambulanță Tulcea, Directia Silvică Tulcea și Serviciul de Pază Zip Escort, se arată într-un comunicat de presă.

Înscrierile se vor termina pe data de 30 Mai 2016, la startul competiției fiind așteptate atât echipaje românesti, cât și străine: Italia, Bulgaria, Ungaria, Turcia, Cehia, Grecia și Emiratele Arabe Unite.

În 2016,  Danube Delta Rally contează pentru 3 campionate de raliuri:

  • FIA European Rally Trophy – etapa a VII-a
  • FIA Balkan Rally Trophy – etapa a IV-a
  • Campionatului Național de Raliuri și Campionatul Național de Rally 2 Dunlop 2016 – Etapa a IV-a

Pentru că traseul raliului din 2015 a fost unul foarte apreciat de concurenți și observatori, anul acesta au fost făcute doar câteva mici modificări, noutatea absolută reprezentând-o SuperSpeciala din oraș, organizată după standardele din Campionatul European de Raliuri (ERC). Astfel, pe aceasta probă de  concurs, care se va desfășura în ziua de  11.06.2016 – ora 17:05, spectatorii vor putea vedea în permanență 2 mașini concurând simultan.

Recunoaşterile pe traseul Danube Delta Rally 2016 vor avea loc în 8-9 iunie 2016, iar sesiunea de Shakedown (antrenamentele oficiale) de la Agighiol este programată pe 10 iunie.

Pentru a fi mai aproape de spectatori şi concurenți a fost lansat noul  site  oficial www.danubedeltarally.ro , unde pot fi regăsite informatii utile și detaliate cu privire la traseu, program și alte activități adiacente ale ediției din acest an a Danube Delta Rally.

 

Danube Delta Rally 2016 este organizat de Clubul Sportiv Nautic Motorsport sub egida Federației Internaționale a Automobilului și a Federației Române de Automobilism Sportiv, în parteneriat cu Consiliului Judeţean Tulcea și Primăria Tulcea, cu sprijinul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, a Direcției Silvice Tulcea, a Primăriei Jurilovca, dar şi cu sprijinul partenerilor privați.

Discuții

comments