DISTRIBUIȚI

Oraşul Constanța are şansa de a intra în Cartea Recordurilor prin organizarea celui mai amplu dans grecesc din lume. În jur de şase mii de oameni sunt aşteptaţi să joace pe ritmurile celebrului sirtaki, dar și alte dansuri tradiționale elene.

Pe faleza și plaja din fața sediului Radio Constanța/Radio Vacanța are loc, sâmbătă, de la ora 11.00, repetiția generală pentru marele eveniment.

Iniţiativa de a organiza aşa ceva la Constanţa a avut-o Comunitatea Elenă „Elpis”, al cărei preşedinte, Anton Antoniadis a făcut un apel, către cei dornici să intre în Cartea Recordurilor, de a dansa alaturi de alte mii de oameni. Pentru a bate recordul anterior, este nevoie de 5.615 dansatori.

„Ne place să vedem oamenii cu zâmbetul pe buze, ne place să ridicăm acest oraș, și, mai ales, această țară, pentru că, în primul rând, suntem români, apoi suntem greci, armeni, chinezi etc. Lumea vine cu zâmbetul pe buze, se bucură de dans, iar Radio Constanța a dovedit, astăzi, încă o dată, că este un prieten al constănțeanului. Vrem să vedem lumea înlățuită, în suflete, pentru cinci minute, cât durează dansul, indiferent de religie, de etnie”, a declarat, pentru Radio Constanța, Anton Antoniadis.

Repetiţia pentru eveniment se desfăşoară chiar în acest moment (ora 12.00) pe faleza din faţa sediului Radio Constanţa, unde, sub îndrumarea instructorului  de dans Teodora Pârlea, coordonatorul Ansamblului Elpis, sute de voluntari, de toate vârstele învaţă paşii şi coregrafia.

Jocul sirtaki a devenit cunoscut pe tot globul mai ales din filmul „Zorba grecul”. Pe 28 mai, sunteţi aşteptaţi să dansaţi sirtaki pe plaja Modern din Constanţa, într-o manifestare de anvergură jurizată de arbitri de la Guinness Book.

Următorul antrenament are loc duminică, 15 mai, de la ora 15.00, la Școala Generală nr.2 din Constanța, lângă sediul Consulatului Greciei.

Discuții

comments