DISTRIBUIȚI

Vă informăm că în data de  21 – 22 mai 2016 va avea loc la Acvariu (locație situată – bld.Elisabeta), Planetariu și Observatorul astronomic (locații situate – bld.Mamaia nr.255) din cadrul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța evenimentul intitulat “Noaptea Muzeelor”, eveniment de succes iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa şi aflat la a noua ediţie în România.

În acest an, vizitatorii vor avea ocazia să vizioneze proiecții 3D cu tematica specifice în sala de conferinţe „Marcel Stanciu”, reprezentaţii la sectia Planetariu, vizitarea Observatorul astronomic şi indentificarea unor constelaţii, corpuri cereşti precum: planeta Saturn, satelitul natural Luna, Galaxia M13, etc. Acestea fiind realizate cu lunete amplasate pe platforma de observaţii din incintă şi manevrate cu ajutorul voluntarilor pasionaţi de astronomie şi îndrumaţi de profesorii de specialitate.

La secția Acvariu , prima secţie a Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii, amplasat la malul mării pe faleza Cazinoului, în imediata vecinătate a acestuia, este şi primul acvariu public din România ce a fost inaugurat la 1 mai 1958. Spaţiul expoziţional este destinat prezentării expoziţiei permanente de faună şi floră acvatică cu specii de peşti şi nevertebrate din Marea Neagră şi migratori din Marea Mediterană (pisica de mare, scorpia şi dragonul de mare, steluţele de mare, caluţul, acul şi aţa de mare, corosbinele şi cocoşeii de mare, etc.), bazinului de recif unde este prezent peştele clovn, peştele chirurg, domnişoarele azurii şi albe, precum şi ariciul de mare, specii de peşti şi nevertebrate de apă dulce, care populează balţile şi lacurile litorale dar şi apele Deltei Dunării (crap, caras, roşioară, babuşcă, plătică, sunt prezentate şi rapitoare ca somn, şalău, biban şi ştiucă) si Peşti exotici – Foarte bine reprezentată este şi ihtiofauna exotică, aparţinând diferitelor ecosisteme dulcicole din zone tropicale şi subtropicale ale continentelor Asia, Africa, America şi chiar Australia.

Vă precizăm faptul că INTRAREA va fi GRATUITĂ, iar programul desfășurării evenimentului „Noaptea muzeelor la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța”este între orele 20:00-24:00.

De asemenea vă informăm faptul că accesul în sală se va efectua conform normelor în vigoare, în acest sens numărul de locuri va fi limitat corespunzător:

Acvariu – 50 persoane;

Planetariu – 60 persoane;

Proiectii 3d – 50 persoane;

Observator Astronomic – 30 persoane.

Discuții

comments