DISTRIBUIȚI

Planurile autorităţilor pentru organizarea Zilelor Oraşului Constanţa au fost anulate de o licitaţie.

Aceasta a fost contestată şi în cele din urmă – anulată, astfel încât Primăria Constanţa nu mai poate organiza manifestările planificate pentru data de 21 mai, spune purtătorul de cuvânt al instituţiei, Liviu Tramudana:

„Am avut o licitație pentru Zilele Constanței, pe Legea 350 – fonduri nerambursabile. Au fost niște proceduri, dar pentru că au fost contestații, s-a anulat această licitație. Noi avem un program mare în curs de derulare, dar…s-a anulat. Pentru a nu rămâne descoperiți, se vor face niște acțiuni, făcute prin voluntariat, cum este Festivalul Scoicilor care va avea loc între 20 și 22 mai, în Piața Ovidiu. Pe data de 21 mai va fi un festival Antic“, a declarat Liviu Tramudana.

Programul Festivalului Antic cuprinde aprinderea focului sacru pe faleza Cazino, o paradă şi demonstraţii de lupte în parcul Carol, a declarat pentru RC preşedintele Asociaţiei Danais România Dacia Casa Noastră, Octavian Manu.

„Pe 21 mai deschidem pe faleză, cu o ceremonie a Focului Sacru, în zona statuii lui Mihai Eminescu. Facem și un spectacol pe segmente, interactiv. Nu va fi cum v-ați obișnuit până acum: daci și romanii se bat, punct. Este un scenariu pe ore. De la antrenamente, TIR cu arcul, jocurile cu gladiatorii (…) Oamenii noștri se vor pregăti cu publicul, aruncatul plasei. Vom integra în premieră și muzeele și comunitatea, vor veni și școlile, dar și liceele. Așteptăm și lumea!“

Discuții

comments