DISTRIBUIȚI

Fundaţia „Casa Campionilor” în parteneriat cu Federaţia Română de Gimnastică organizează la Sala Sporturilor din Constanţa, în zilele de 24 şi 25 mai, Cupa „OMV Petrom”.

La startul acestei competiţii se vor alinia 167 de sportive din 200 de copii selecţionaţi în anul 2014, în cadrul Proiectului Naţional de Selecţie pentru gimnastica feminină „Ţară, ţară vrem campioane”.

Copiii selecţionaţi se antrenează în cadrul cluburilor sportive din București (Steaua, Dinamo, CSS2), Deva, Onești, Timișoara, Constanța, Focşani, Arad, Bârlad, Ploiești și Galați.

„Gimnastica românească avea nevoie de mult timp, de un astfel de proiect. Ne bucurăm că un privat a înțeles, acest imperativ și a  acceptat să susțină financiar acest Proiect Național de Selecție.

Este un proiect ambițios, iar dorința noastră cea mai mare este aceea să regăsim peste câțiva ani, viitoarele campioane selecționate în cadrul acestui program” a declarat antrenorul Octavian Bellu.

Cupa „OMV Petrom” este o competiţie de evaluare tehnică a fetiţelor intrate în programul de pregătire “Țară, ţară vrem campioane”.

Programul “Țară, ţară vrem campioane” este un proiect ambiţios pentru gimnastica românească și are ca scop principal, revigorarea acesteia prin crearea unei baze de selecţie. Programul a început în septembrie 2014 şi se va termina în iunie 2017.

Discuții

comments