DISTRIBUIȚI

Jandarmii Grupării Mobile Constanţa vor asigura măsurile de ordine publică, sâmbătă 28 mai, între orele 16.00-22.00, la evenimentul organizat în zona Portului Turistic Tomis, pentru doborârea recordului mondial de participanți implicați în interpretarea în ansamblu a dansului grecesc Sirtaki.

Activitatea debutează începând cu ora 17.00, cu o defilare în costume tradiţionale româneşti, greceşti, turceşti, armâneşti, ruso-lipoveneşti, pe faleza Cazinoului- Portul Tomis până pe plaja Modern, unde se încearcă stabilirea noului record de participanţi.

Adunarea participanţilor se va face în perimetrul marcat în acest scop, pe Plaja Modern şi accesul se va face prin porţile de intrare marcate, aflate în stânga şi în dreapta scenei. Începând cu ora 16.30 se va putea intra în perimetru prin cele 10 porţi de intrare.

La ora 17.00, pe faleza de la Cazino va avea loc o paradă a costumelor populare româneşti, greceşti, turceşti, armeneşti, armâneşti, ruso-lipovene, etc. pe traseul faleză Cazino – Portul turistic Tomis – Plaja Modern.

La intrare, fiecărui participant din primii 5.800 i se va oferi gratuit un tricou special creat pentru acest eveniment, o sticlă de apă de 0,5 litri, şi o brăţară numerotată, brăţară cu care se va participa la tombolă organizată în cadrul evenimentului.

Dansul în sine va dura circa 5 minute și este preconizat să se desfășoare în jurul orei 19.00. După dans, până când arbitrul Guiness Book va consulta evidenţele, cifrele şi toate cele cerute va avea loc tombola.

Evenimentul va continuă timp de 2 ore cu un spectacol de muzică Grecească. Ca noutate, organizatorii, Comunitatea Elenă Elpis, au pregătit un impresionant foc de artificii!

Discuții

comments