DISTRIBUIȚI

Marea maestră Antoaneta Stefanova (Bulgaria) este lider în Campionatul European individual feminin de șah care are loc la Mamaia, după șase runde, în timp ce Cristina Foișor este pe locul 14.

Antoaneta Stefanova a acumulat 5 puncte, în timp ce marea maestră Cristina Foișor are cel mai bun loc dintre jucătoarele din țara noastră, poziția a 14-a, cu 4 puncte.

În runda a șasea, Stefanova a învins-o pe Yuliya Shvayger (Israel), fostul lider, în timp ce Foișor a pierdut în fața ucrainencei Ana Ușenina.

Iată și clasările celorlalte jucătoare din România, în ierarhia provizorie, după disputarea primelor 6 runde: Corina—Isabela Peptan 30 (4 puncte), Elena-Luminița Cosma 37 (3,5), Irina Bulmaga 42 (3,5), Angela Dragomirescu 46 (3,5), Irina Ionescu 49 (3), Mihaela Sandu 82 (2,5), Andreea-Marioara Cosman 97 (2), Emilia-Florentina Coman 98 (2), Maria Anghel 106 (1), Aureliana-Eugenia Pancu 108 (1) și Andra Cîmpean 111 (1).

Mamaia a devenit pentru două săptămâni centrul șahului european, fiind gazda campionatului continental individual feminin, în perioada 26 mai — 8 iunie.

Nu mai puțin de 112 de sportive din 27 de țări s-au înscris la cel mai mare eveniment șahist care are loc în țara noastră, organizat de Federația Română de Șah, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului, în parteneriat cu Asociația Litoral-Delta Dunării.

Turneul are loc în 11 runde, sistem elvețian. Joi este programată singura zi de odihnă a turneului.

Discuții

comments