DISTRIBUIȚI

Antrenorul echipei de handbal FC Barcelona, spaniolul Xavier Pascual Fuertes, este noul selecționer al echipei naționale masculine a României, a anunțat, Federația Română de Handbal.

Xavi Pascual, care va conduce în paralel și formația catalană, a semnat un contract cu FRH valabil patru ani.

„Federația Română de Handbal este încântată să anunțe că echipa națională de seniori are, începând din această lună, un nou antrenor. Xavier Pascual Fuertes, născut la 8 martie 1968, fost jucător al FC Barcelona și antrenor al acestei echipe din 2009, câștigător de două ori al Ligii Campionilor EHF, a semnat contractul prin care devine antrenor principal al lotului național de seniori și va fi responsabil de pregătirea strategiei naționale de dezvoltare a handbalului național masculin pentru următorul ciclu olimpic. Obiectivul principal al acestui parteneriat îl reprezintă calificarea la Jocurile Olimpice, Tokyo, 2020”, se menționează în comunicatul Federației.

Xavier Pascual Fuertes îl înlocuiește în funcția de antrenor principal al primei reprezentative pe constănțeanul Aihan Omer, care a demisionat pe 11 mai din motive personale.

Discuții

comments