DISTRIBUIȚI

Dacă v-ați hotărât să plecați în vacanță printr-o agenție de turism, trebuie să fiți foarte atenți!

Aceasta trebuie să aibă afișată o copie a poliței de asigurare și una a licenței de turism, spune George Borună, director în cadrul Autorității Naționale pentru Turism:

„Toate agențiile de turism din țară care nu au făcut dovada deținerii poliței, au fost publicate pe site-ul oficial al Autorității pentru a li se atrage atenția că au obligația de a face dovada deținerii acestei polițe. Fără polițe, ele nu pot funcționa legal în țară. Pasul doi este notificarea oficială prin care le solicităm să ne transmită polița de asigurare împotriva insolvenței și falimentului. În cazul în care, în 15 zile de la data primirii notificării nu au făcut această dovadă, li se retrage din oficiu licența.“

Turiștii trebuie să fie atenți! „Turiștii pot fi afectați în momentul în care se duc într-o agenție și nu verifică dacă acea agenție are licență și poliță. În cazul în care societatea respectivă intră în stare de insolvență sau faliment și ei nu au plecat, nu își mai pot recupera banii. În momentul în care intră într-o agenție, pe perete ar trebui să fie afișate o copie a poliței și a licenței de turism. Dacă nu sunt afișate, trebuie să-i solicite agentului de turism să-i facă dovada deținerii acestor două documente. Pe site-ul nostru există agențiile de turism cu numărul de licență și cu cele care au făcut dovada și cu polița. În cazul în care intră într-o agenție care apare pe lista celor care nu au făcut dovada, trebuie să întrebe agentul dacă deține sau nu deține. Dacă nu deține acea poliță, ar fi bine să plece de acolo și să ne înștiințeze și pe noi că există o agenție care funcționează fără a deține polița de insolvență“, mai spune George Borună.

În cazul în care agenția de turism nu a făcut dovada deținerii poliței, poate fi amendată cu 20 de mii de lei și i se poate retrage licența de turism.

Discuții

comments