DISTRIBUIȚI

Filme 3D despre Spațiul Cosmic și observații ale planetelor vizibile. Este oferta cu care Complexul Muzeal de Științe ale Naturii îmbie pasionații de astronomie.

În această perioadă a anului sunt vizibile pe timpul nopții planetele Jupiter, Marte și Saturn. ASTRONOM EXPERIENCE, în colaborare cu COMPLEXUL MUZEAL DE ȘTIINȚE ALE NATURII CONSTANȚA organizează în acest weekend evenimentul intitulat “Cunoașterea Spațiului Cosmic”.

Vineri, sâmbătă și duminică proiecțiile 3D încep de la ora 20.30 la Observatorul Astronomic. După ora 21.00, dacă vremea este favorabilă, au loc observațiile cu ajutorul telescoapelor. Prețul unui bilet pentru proiecția 3D este de 5 lei pentru un copil și 10 lei pentru un adult. Observațiile au prețuri similare.

Iar la Delfinariu, luni, la ora 13.00, are loc vernisajul expoziției ”Oameni și balene, eroism și tragedie.” Evenimentul se dorește a fi un remember al vânătorii de balene în secolul XX, dar și o prezentare a măsurilor actuale de protecție a acestora.

Expoziția este deschisă de către Muzeul Oceanului Mondial din Kaliningrad, Federația Rusă, sub auspiciile Direcției Județene de Cultură, din cadrul Consiliului Județean Constanța, cu sprijinul Ligii Navale Române și al Universității Maritime din Constanța.

Va participa și directoarea adjunctă a muzeului din Kaliningrad, Larisa Zubina, care a organizat, de fapt, această expoziție. Întreaga expoziție este tradusă în limba română. Aceasta va fi amplasată în clădirea noului Delfinariu și va putea fi vizionată cel mai probabil până în decembrie.

Discuții

comments