DISTRIBUIȚI

În această vară, peste 1.500 de poliţişti, pompieri, jandarmi, medici şi paramedici SMURD vor acționa în staţiunile de pe litoral. În premieră, MAI va derula un proiect-pilot în staţiunile Mamaia, Eforie Nord, Costineşti şi Neptun.

Mai multe puncte de prim-ajutor vor funcționa, acolo, chiar din acest weekend, iar pe mare, 5 ambarcaţiuni ale ISU Dobrogea vor interveni în situaţii de urgenţă.

De asemenea, pe lacul Siutghiol, acolo unde 4 salvatori SMURD și-au pierdut viața în decembrie 2014 după prăbușirea elicopterului cu care se aflau în misiune, va exista permanent o ambarcaţiune a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă. Staţiunile incluse în acest proiect-pilot sunt cele unde în ultimii 5 ani s-au înregistrat cele mai multe situaţii de urgenţă soldate cu victime.

‘Dacă anul trecut numărul forţelor de ordine a fost de aproximativ 900 de angajaţi ai MAI, anul acesta numărul celor implicaţi în acţiunile de menţinere a climatului de siguranţă pe litoral a fost crescut semnificativ. Din dispoziţia ministrului Petre Tobă, peste 1.500 de poliţişti, pompieri, jandarmi, poliţişti de frontieră, medici şi paramedici SMURD şi piloţi ai IGAV vor asigura misiunile de asigurare a ordinii publice în staţiunile de pe litoralul românesc. Acţiunile din această perioadă au ca reper analizele de risc privind evenimentele înregistrate în anii precedenţii şi estimările privind numărul de persoane care îşi vor petrece vacanţa pe litoral. Aceste măsuri au fost adaptate şi actualului context regional de securitate, evenimentele înregistrate în Grecia şi Turcia putând anticipa prezenţa unui număr mai mare de turişti care să-şi petreacă concediul pe litoralul românesc’, se arată într-un comunicat al MAI, citat de AGERPRES.

În perioada de vârf a sezonului estival, începând cu 1 iulie, pe lângă dispozitivul de siguranţă publică asigurat de structurile teritoriale din judeţul Constanţa, vor fi detaşaţi aproape 300 de poliţişti din ţară de la formaţiunile de ordine publică, investigaţii criminale şi criminalistică.

De asemenea, vor fi puse în aplicare măsurile privind asigurarea intervenţiei în cazul producerii unor situaţii de urgenţă pe A2, prin prezenţa unor ambulanţe SMURD, autospeciale de descarcerare şi autospeciale cu apă şi spumă în puncte fixe de pe autostradă.

FOTO – arhivă

Discuții

comments