DISTRIBUIȚI

Astăzi, în stațiunea Mamaia, a avut loc inaugurarea punctelor de prim-ajutor amplasate, în premieră, în principalele stațiuni ale litoralului românesc unde au fost înregistrate cele mai multe situații de urgență din ultimii 5 ani.

La evenimentul organizat pe faleza din dreptul hotelului Ovidiu din stațiunea Mamaia, au participat Secretarul de Stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat și inspectorul general al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, general de brigadă dr. Ovidiu Vasilică.

De asemenea, cu această ocazie au fost prezentate toate măsurile luate de IGSU pentru buna desfășurare a sezonului estival 2016.

Punctele de prim-ajutor amplasate pe plajele din Mamaia, Eforie Nord, Costinești și Neptun vor fi încadrate în permanență cu paramedici SMURD din cadrul IGSU, pregătiți să răspundă urgențelor medicale ce pot apărea în rândul celor prezenți în aceste stațiuni.

Totodată, pentru optimizarea timpului de răspuns, Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Constanța va înființa 9 puncte de lucru temporare, încadrate cu câte o autospecială de stingere apă și spumă, suplimentar față de cele 10 subunități de intervenție existente în prezent.

Discuții

comments