DISTRIBUIȚI

Subiectul plajelor a stârnit controverse puternice în acest început de sezon, pentru că pe noile plaje extinse, deja au apărut şezlonguri şi beach-baruri.

Directorul general al ANPC, Paul Anghel, spune că regulile sunt clare.

„Există o lege a Comisiei Europene cu privire la plajele extinse? Nu este voie să fie pe plajele respective beach bar-uri etc. La orice subterfugiu legal, România riscă să dea banii înapoi. Dacă nu se respectă, o să îi facem noi să respecte“, a declarat Paul Anghel.

De aceeaşi părere este şi şeful Patronatului din staţiunea Mamaia, Nicolae Bucovală.

„Am discutat de nenumărate ori și cu cei care au venit în control de la minister. Au spus foarte clar: NU există nicio posibilitate de a închiria aceste plaje. Ele nu au voie să producă venit pe o perioadă de 5 ani de zile. Sunt plaje libere, fără șezlonguri, fără beach – bar-uri, fără nimic“, a afirmat Nicolae Bucovală.

Nu la fel de vehemenţi sunt cei de la Ministerul Fondurilor Europene.

În răspuns la solicitare făcută de Radio Constanţa, ei spun că modul în care plajele reabilitate sunt exploatate nu este stabilit de acest minister, ci de Apele Române dar că în calitate de finanţator, Ministerul Fondurilor Europene nu impune restricţii cu privire la închirierea acestora.

Ei susţin că regulile finanţărilor europene nu interzic obţinerea de venituri de pe urma infrastructurii reabilitate.
Am solicitat răspunsuri şi din partea Apelor Române şi Ministerului Mediului, dar acestea încă nu au sosit.

raspuns

Discuții

comments