DISTRIBUIȚI

În cursul acestei zile, la întoarcerea din minivacanţă, 11.500 de poliţişti sunt prezenţi în stradă, suplimentar față de dispozitivul curent. De asemenea, poliţiştii vor patrula în trenurile de călători care circulă pe Valea Prahovei şi dinspre Litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată.

În ultima zi a minivacanţei de Rusalii, Poliţia Română este în stradă, pentru siguranţa cetăţenilor. Poliţiştii monitorizează traficul rutier, în vederea prevenirii evenimentelor grave, combaterii încălcării regimului legal de viteză şi salvarea de vieţi.

Astfel, astăzi, 11.500 de polițiști acționează cu 4.000 de autospeciale, suplimentar față de dispozitivul curent, pentru pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Dintre aceștia, 2.000 sunt de la rutieră și monitorizează, în special, traseele de deplasare dinspre staţiunile turistice către Capitală şi celelalte aglomerări urbane, precum și autostrăzile A1, A2 şi A3.

De asemenea, polițiștii rutieri acționează cu 421 de aparate radar, în întreaga țară, inclusiv cu echipamente de ultimă generație (dispozitivele True Cam).

În acţiuni sunt angrenaţi şi poliţişti de la ordine publică, pentru a acorda sprijin colegilor de la rutieră.

Totodată, Poliţia Română a luat măsuri pentru întoarcerea în siguranţă a turiştilor care şi-au petrecut minivacanţa în Bulgaria, echipajele de poliţie fiind prezente la Vama Veche şi pe D.N. 5, în judeţul Giurgiu, de la primele ore ale dimineţii.

Traficul rutier de pe D.N. 1 şi A2 (Autostrada Soarelui) este supravegheat din aer cu ajutorul a 2 elicoptere ale I.G.Av. – M.A.I..

Structurile de poliţie transporturi asigură patrularea trenurilor de călători, în special a celor care circulă pe Valea Prahovei şi dinspre Litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată. De asemenea, efectivele de poliţie transporturi patrulează în 14 aerogări şi în 21 de porturi la Marea Neagră sau pe Dunăre.

<strong>De altfel, în judeţul Braşov, începând cu ora 12:00, din cauza aglomeraţiei, a fost luată măsura devierii circulaţiei de pe DN1, dinspre Braşov către Valea Prahovei, pe DN1A Săcele – Cheia – Ploieşti. Cu aceeaşi oră se aplică şi devierea de pe DN73A Râșnov – Predeal pe DN73, fie către Braşov şi apoi spre Cheia pe DN1A, fie către Piteşti pe DN73 şi apoi spre Bucureşti pe autostrada A1.

Şi pe DN39, care leagă sudul litoralului de Constanţa şi A4 şi A2 traficul este aglomerat, pe sensul de plecare de pe litoral.
</strong>

Discuții

comments