DISTRIBUIȚI

Eveniment de anvergură internaţională, airshow-ul AEROMANIA are loc pe 2 iulie 2016, începând cu orele 15.oo. Pentru că show-ul aerian depinde de condiţiile meteorologice, va exista şi ziua de rezervă – duminică, 3 iulie 2016, transmit organizatorii, Regional Air Services. Intrarea publicului este liberă, în timp ce în zona VIP accesul se face pe bază de bilete.

Ediţia cu numărul zece păstrează standardul cu care şi-a obişnuit publicul. Spectacolul din aer şi de la sol este asigurat de piloţi de acrobaţie de renume mondial, români şi străini, concerte de muzică live, standuri de aviaţie, expoziţii de maşini de epocă şi de fotografie, concursuri, food-court, spaţii de joacă pentru copii, dar şi noi atracţii.

Şi Iacării Acrobați sărbătoresc, odată cu AEROMANIA, 10 ani de la debutul lor ca prima formație privată de acrobație a țării, debut care a avut loc pe Aeroportul din Tuzla.

De la această ediţie importantă nu lipseşte lituanianul Jurgis Kairys, multiplu campion european si mondial la acrobaţie. Figurile create de el – „Roata lui Kairys” (un desen ce seamănă cu roata din parcurile de distracţii) și „Micul Loop” (un fel de spirală pe cer) vor ţine şi anul acesta ochii aţintiţi către cer.

aeromania

Nicolae “Mami” Mihăiță, o legendă printre aviatorii români, este o prezenţă importantă la AEROMANIA. De peste 60 de ani, planorismul este pentru el un “drog” de care nu se poate lipsi şi îl ambiţionează să participe în continuare la competiţiile naţionale, unde este obişnuit cu podiumul câştigătorilor. La vârsta de 80 de ani, este cel mai în vârstă pilot român care încă zboară.

<em>Hawks of Romania, reprezentanţi ai ţării noastre la evenimente și competiţii aviatice internaţionale, echipa de paraşutism Blue Wings, dar şi formaţia de 2 planoare White Wings de la Aeroclubului României vor da culoare evenimentului.</em>

<strong>Demonstrațiile militare cu avioane și elicoptere din flota Forțelor Navale şi a Forțelor Aeriene Române completează programul. Statul Major al Forţelor Aeriene participă cu o grupare de trei aparate MIG 21 Lancer şi trei aparate YAR 330 Puma. La rândul său, Statul Major al Forţelor Navale îşi dă concursul cu trei aparate YAR 330 Puma pentru a demonstra cum se face inserţia și extracţia rapidă a unei grupe de opt militari. În timpul acestei acţiuni, se va folosi armamentul individual și se va trage cu muniţie de manevră. A doua acţiune va arata publicului cum se face coborârea salvatorului și ridicarea cu troliul a unui rănit, folosind targa de salvare.</strong>

<em>Mintingul se va încheia cu tradiționalul număr aviatico-pirotehnic susținut de Air Bandits, formaţie din care fac parte Jurgis Kairys, Ioan Postolache, Dan Ștefănescu și Dan Conderman. „Vânătoarea tâlhărească” dintre cei trei Iacări acrobați și Jurgis Kairys simulează o spectaculoasă scenă de luptă aeriană.</em>

Atmosfera neconvenţională de garden party vine cu o ofertă de nerefuzat: de la bere, grătar, la specialităţi raw-vegan. Aeromania este și o sărbătoare culinară. Muzica rock, pop rock și folk va însoţi spectacolul aerian. Printre cei care vor urca pe scena AEROMANIA și vor susţine concerte live se numără trupele Zdob și Zdub, R.O.C.K. şi Mihai Mărgineanu. Adrenalina va fi “îmblânzită” în zona mai liniștită a expozițiilor aviatice sau a mașinilor de epocă de la Retromobil, unde vor fi expuse peste 25 de mașini de colecție.

aeromania1

Printre surprizele din acest an se numără un moment interactiv oferit în deschiderea mitingului aviatic de ansamblul Elpis, constând în dansuri greceşti. Simpatia reciprocă dintre comunitatea elenă şi aviatori va putea fi surprinsă de fotografi şi jurnalişti de la ora 14.oo – când costumele tradiţionale greceşti se vor amesteca, în dans (mai mult sau mai puţin acrobatic), cu cele de piloţi.

AEROMANIA este evenimentul la care Aeroportul Tuzla devine neîncăpător pentru mii de spectatori. Trei autobuze RATC vor circula gratuit în ziua de 2 iulie din Constanţa, până la Aeroportul Tuzla. Mașinile pleacă de la Gara Constanța la orele 15.00, 15.30 și 16.00, iar orele de întoarcere sunt 20.00, 20.30 și 21.00. Autobuzele vor afișa atât inscripţia „CURSĂ SPECIALĂ”, cât și posterul oficial. Organizatorii au pregătit două intrări și două terenuri pentru parcare destinate celor care vin cu maşina personală.

Discuții

comments