DISTRIBUIȚI

Călătorii care vor să parcurgă distanța între Constanța și Mangalia cu trenul, trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare. Călătoria între cele două orașe durează aproximativ…90 de minute.

Distanța dintre Constanța și Neptun durează o oră și 20 de minute.

Am cerut un punct de vedere de la CFR Infrastructură, pe care îl redăm integral:

„Circulaţia feroviară pe Constanţa – Mangalia se face pe linie simplă (un singur fir de circulaţie), la intreval de staţie (între două staţii nu pot circula simultan două trenuri), cu o viteză maximă de 80 km/h. Datorită curbelor şi trecerilor la nivel existente pe această distanţă sunt introduse limitări de viteză până la 15 km/h.

La proiectul de Modernizare şi electrificare a liniei de cale ferată Constanţa – Mangalia se impune revizuirea studiului de fezabilitate.
Obiective:
– creşterea accesibilităţii oraşelor Constanţa şi Mangalia, prin dezvoltarea mobilităţii şi asigurarea conexiunilor feroviare pentru călători, mărfuri şi servicii;
– creşterea numărului de călători şi mărfuri care utilizează calea ferată;
– creşterea accesibilităţii călătorilor în scop turistic la staţiunile de pe litoral;
– asigurarea unei mai bune conexiuni feroviare pentru transportul mărfurilor către Portul Mangalia.
– modernizarea şi electrificarea liniilor de cale ferată în conformitate cu regulamentele europene privind specificaţiile tehnice de interoperabilitate;
– implementarea sistemelor moderne de management a traficului feroviar;
– reabilitatea clădirilor feroviare existente.

Durata implementării acestui proiect variază în funcţie de finalizarea studiilor de fezabilitate, fiind aproximată la 36 luni din momentul semnării contractelor de execuţie lucrări, cu condiţia asigurării unui flux continuu al finanţării“, ne-au transmis reprezentanții CFR Infrastructură.

bilet tren

Discuții

comments