DISTRIBUIȚI

Există presiuni ca legea impozitului specific pentru turism să nu fie promulgată, susțin reprezentanții Federației Patronale din Turism.

Virgil Stancu, vicepreşedinte FPTR, a declarat că opozanții aplicării acestei legi se tem că „dispar posturi călduțe de la stat (la organele de control) şi la privat (firmele de consultanță)”.

Reprezentanții hotelierilor îi acuză pe cei care se opun aplicării legii de apartenență la grupuri de interese.

Aceştia sunt de părere că legea va fi benefică pentru agenții economici, va aduce bani mai mulți la bugetul de stat, va fi aplicată într-un mod previzibil şi transparent, favorizând şi protejând, astfel, investițiile din domeniu.

Mohamad Murrad, preşedintele FPTR, a declarat că hotelierii îşi asumă să plătească în 2017 un impozit pe profit de trei ori mai mare decât în 2015, dar diferența de bani să se ducă la Ministerul Turismului pentru promovarea țării noastre şi a destinațiilor turistice.

O precizare importantă pe care au făcut-o reprezentanții FPTR este că micile întreprinderi nu sunt afectate de această lege. La acest capitol se înscriu pensiunile turistice şi cele mai multe dintre restaurante.

Discuții

comments