DISTRIBUIȚI

Săptămâna trecută, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa a verificat peste 340 de restaurante, pizzerii, unităţi tip fast-food, baruri, beach baruri, pensiuni, super/hipermarket-uri, magazine alimentare, laboratoare cofetărie/patiserie, precum şi depozite de legume-fructe şi centre de colectare animale vii. Inspectorii au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 14.600 lei și 7 avertismente.

Totodată, în cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2016”, medici veterinari oficiali, din cadrul Direcţiei Sanitare Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa împreună cu medicii veterinari oficiali detaşaţi, au desfăşurat activităţi de control în unităţi de producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare la un un număr de 171 de operatori din industria alimentară.

Controalele au vizat restaurante, unităţi tip fast-food și bufet, braserii, baruri, beach baruri, pensiuni, magazine alimentare, laboratoare cofetărie/patiserie, cofetării/patiserii, cantină, unităţi localizate în cele cinci zone de interes turistic Mamaia Nord, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia.

În urma controalelor s-au constatat neconformităţi cu privire la nerespectarea condiţiilor de igienă în spaţiile de producţie, etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare, depozitarea în condiţii necorespunzătoare a acestora, precum şi comercializarea necorespunzătoare a peştelui.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.600 de lei şi 7 avertismente.
Au fost confiscate şi retrase de la vânzare: 4363 kg carne şi produse din carne , 1160 kg lapte şi produse lactate, 700 de kg de peşte şi produse din peşte și 69 de kg de ouă.

Valoarea acestora este de peste 49.800 de lei.

Discuții

comments