DISTRIBUIȚI

O echipă mixtă formată din reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, Direcţiei Sanitar Veterinare şi Poliţiei de Frontieră a cercetat la faţa locului, pe malul Mării Negre în apropiere de oraşul Sulina, cauzele mortalităţii a şapte exemplare de delfin.

Cele șapte exemplare de delfini au fost găsite de un localnic care a alertat imediat autoritățile. Trupurile erau răspândite pe o suprafață destul de mare în interiorul plajei și cel mai probabil au fost aduse la țărm de o furtună. Potrivit guvernatorului ARBDD, Grigore Baboianu, primele indicii duc către o singură ipoteză.

„Curios este faptul că aceste exemplare sunt aruncate mult în interiorul plajei, ceea ce înseamnă că s-a întâmplat în timpul unei furtuni mai puternice. Al doilea aspect important este că moartea acestor exemplare a survenit ca urmare a asfixierii ceea ce denotă prinderea în plase pescărești”, a declarat Grigore Baboianu.

Laboratorul Direscției Sanitar Veterinare a prezentat astăzi primele rezultate ale necropsiei care confirmă faptul că decesele au fost generate de asfixie și înec pe fondul capturării accidentale în plasele pescărești.

Medicul Daniel Maftei susține că delfinii erau morți de 4-5 zile, iar când au fost descoperite cadavrele erau într-o stare avansată de alterare.

Toate aceste informații exclud o situație care ar fi fost mult mai dramatică, și anume, existența unei boli în rândul mamiferelor.

Discuții

comments