DISTRIBUIȚI

Numărul fanilor prezenți la AEROMANIA a crescut proporțional cu cel al voluntarilor, anul acesta contribuind la buna derulare a lucrurilor, nu mai puțin de 56 de tineri. Organizatorii transmit, prin intermediul unui comunicat de presă, „aplauze” pentru studenții de la Universitatea din Iași – Facultatea de Geografie – în special pentru domnii profesori Bulai Mihai si Roșu Lucian, dar și pentru cei de la Universitatea Româno-Americană din București și Aviatim Timișoara.

Organizatorii nu uită să mulțumească sponsorilor și partenerilor care au promovat evenimentul, Radio Constanța/Radio Vacanța fiind unul dintre partenerii media ai celui mai important show aviatic de pe litoral.

Efectul acestor eforturi este pe măsură: 19.000 de oameni prezenți la mitingul din 2 iulie, 192 de fotografi ofciali, 18 mașini de epocă în expoziție statică, zeci de motociclete, standuri de aviație, loc de joacă pentru cei mici, mâncare diversificată – de la grătar și mâncare la ceaun, la specialități raw-vegane, zone de relaxare sau shopping – totul într-o ordine desăvârșită.

Mai mult, anul acesta, la Aeromania, Regional Air Services a inaugurat oficial prima şcoală privată de acrobaţie aviatică din România.

Punctul culminant al evenimentului a fost spectacolul aviatic impecabil. Mugurel Toma – Air Boss AEROMANIA – acum și la fiecare dintre cele 10 ediții – s-a întrecut pe sine cu o planificare bine gândită și perfect pusă în practică, rezultatul fiind un miting fără timpi morți, fără pauze, fără întârzieri sau abateri. Și sub acest aspect Aeromania a întrecut cu mult chiar și câteva dintre mitingurile cu veche tradiție și cu bugete darnice.

Ediția 10 ani AEROMANIA a fost marcată și de o participare excepțională a Aeroclubului României – cea mai amplă prezență de până acum: Hawks of Romania, Blue Wings, White Wings și parașutiștii au stârnit entuziasmul tuturor, fiind acum beneficiarii unui mare grup de fani chiar aici, la mare.

Un pic de “sare și piper” a adăugat Nicolae “Mami” Mihăiță, o legendă printre aviatorii români și cel mai în vârstă pilot din țară – care, la 82 de ani, a demonstrat ca nu i-a dispărut niciun dram din cheful de a sta printre nori. “Mami” l-a invitat în această inițiativă și pe tatăl lui Adrian Vasilache (directorul general Regional Air Services), de profesie inginer de aeronave, și acesta octogenar.

Pentru că vorbim despre punctele forte, ne aducem aminte cum deasupra pistei de iarbă de la Tuzla au zburat vijelios cele trei aparate MIG 21 Lancer şi trei aparate YAR 330 Puma ale Statului Major al Forţelor Aeriene, iar Statul Major al Forţelor Navale a demonstrat cu ajutorul a trei aparate YAR 330 Puma – inserţia și extracţia rapidă a unei grupe de opt militari, coborârea salvatorului și ridicarea cu troliul a unui rănit și altele. Toate sub privirile uimite și aplauzele la scenă deschisă ale publicului prezent la Tuzla.

Desigur, nu au lipsit Iacării Acrobați – Dan Ștefănescu, Ioan Postolache și Dan Conderman care, anul acesta împlinesc, la rândul lor, 10 ani de performanțe remarcabile. Și, desigur, după solo-ul multiplului campion de acrobație aviatică Jurgis Kairys – ca de obicei, minunat – seara s-a încheiat cu un număr de acrobație de cea mai bună calitate, marca “Air Bandits”, însoțită de spectaculoasele efecte pirotehnice.

Muzica rock și pop rock a acompaniat și încheiat spectacolul aerian – cu R.O.C.K, Zdob și Zdub şi Mihai Mărgineanu spre entuziasmul tuturor – și mai ales al celor tineri și mulți, care au dansat până la miezul nopții.

În viitorul apropiat se va juriza concursul de fotografie și se vor acorda premiile constând în zboruri cu avionul. Imediat după aceea, va începe pregătirea ediției 2017.

“Aeromania a crescut în fiecare an, de fiecare dată mai mult decât estimam – și este, cu siguranță, un reper în calendarul de evenimente din România. Ne adaptăm la schimbări și la cerințe de la o ediție la alta și, cu certitudine, îmbunătățim tot ceea ce este necesar. Imperfecțiunile sunt inevitabile, dar suntem mulțumiți că nu au știrbit anvergura evenimentului și nici impresia generală – care a rămas extrem de bună, așa cum vedem din feedback-ul celor care au urmărit cu plăcere spectacolul aviatic”, spune Cristina Mitchievici, event manager Aeromania.

Discuții

comments