DISTRIBUIȚI

Reprezentanți ARBDD transmit că, în data de 4 iulie, personalul împuternicit al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, împreună cu reprezentanţi de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, respectiv Poliţia de Frontieră Sulina au efectuat un control în zona unde localnicii au semnalat eșuarea unor delfini.

Pe sectorul de plajă cuprins între localitaţile Sulina şi Sfântul Gheorghe au fost găsite în total 8 exemplare de delfini aflate deja într-un stadiu avansat de descompunere. Din primele cercetări a rezultat că decesul a survenit cu 4-5 zile în urmă, iar cauza cea mai probabilă ar fi insuficienţa respiratorie provocată de înec, posibil ca urmare a intrării accidentale în uneltele de pescuit din zonă.

În Marea Neagră, mamiferele marine sunt reprezentate de trei specii de delfini, aparţinând celor douã familii: Familia Delphinidae – cu două specii: Delphinus delphis ssp. ponticus şi Tursiops truncatus ssp. Ponticus şi Familia Phocoenidae – cu specia Phocoena phocoena ssp. relicta. În ultimii ani, s-a înregistrat o scădere a populaţiilor acestora, datorată unui cumul de factori dintre care impactul activităţilor are o pondere destul de importantă, motiv pentru care toate cele 3 specii sunt considerate periclitate.

Discuții

comments