DISTRIBUIȚI

Vremea se apropie de pragul caniculei în Dobrogea, în următoarele 24 de ore. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab.

Minimele termice la noapte vor fi cuprinse între 16 – 21 de grade, iar maximele de marți între 26 – 31 de grade Celsius, cu cele mai scăzute valori pe litoral.

Conform unei informări meteorologice emise luni, în intervalul 12-14 iulie vremea călduroasă va persista în toată ţara. În primele două zile va fi caniculă în vest şi sud-vest, unde vor fi valori maxime de 35…37 de grade. Joi, 14 iulie, canicula va cuprinde şi regiunile sudice şi centrale, iar în Lunca Dunării se vor înregistra temperaturi în jurul a 38 de grade. Disconfortul termic se va accentua, astfel că indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unităţi pe areale din ce în ce mai extinse.

Din a doua parte a zilei de joi, 14 iulie, gradul de instabilitate atmosferică va fi în accentuare treptată, iar valorile termice vor scădea semnificativ în majoritatea regiunilor, exceptând sud-estul teritoriului unde, local, canicula va persista şi în data de 15 iulie.

Discuții

comments