DISTRIBUIȚI

Acvariul din Constanța este unul dintre cele mai vizitate puncte turistice de pe litoral. Numărul de vizitatori aproape că s-a dublat în luna iunie, spune directorul Complexului Muzeal de Științe ale Naturii, Adrian Bâlbă:

„ Dacă până acum, numărul de vizitatori era undeva la 40% din numărul de vizitatori ai Complexului Muzeal, pentru luna iunie (…) am avut o dublare a vizitatorilor. Am schimbat bazinul central, de la specii de Marea Neagră, destul de puține, dar și cu pești de talie foarte mare, impresionanți prin talie, dar negativ impresionanți prin faptul că erau bătrâni, aveau tot felul de leziuni care apar la o anumită vârstă“.

Speciile de pești tropicali fac parte din oferta acvariului constănțean:

„Am trecut la o ofertă mult mai interesantă: pești tropicali. Sunt pești care vor ajunge și ei la talii foarte mari. trebuie să așteptăm 1-2 ani și o să vedeți pirania, la 10 – 12 kg, 5 pești arowana care se duc spre 1 metru. Bazinul este foarte interesant prin diversitate, pentru că, neavând specii de talie foarte mare, putem să ținem multe specii mai mici“.

Turiștii pot vedea și speciile de pești de Marea Neagră:

„Am făcut un sector de apă rece pentru pești de Marea Neagră. Ținem foarte mult să fim prezenți și cu pești de Marea Neagră, chiar dacă cei mai mulți vizitatori vin vara, în sezonul estival, când, temperaturile, fiind foarte ridicate, nu permit să ții pești iubitori de ape reci“.

Acvariul este situat în fața Cazino-ului din Constanța, iar tarifele de vizitare sunt 20 de lei pentru adulți și 5 lei pentru elevi și studenți.

Un material realizat de Adrian Băncilă

Discuții

comments