DISTRIBUIȚI

În perioada 21-24 iulie 2016 se va desfășura la Constanța Festivalul de Creație și Interpretare Mamaia Copiilor, aflat la ce-a de-a 16-a ediție.

Anul acesta festivalul a adunat peste 500 de participanti din întreaga țară. Prima etapă, cea de preselecție pentru secțiunea Interpretare, s-a desfașurat în perioada 15 martie -7 mai 2016, în 22 de centre (Ploiești, Alba Iulia, Oradea, Arad, Râmnicu-Vâlcea, Focșani, Bacau, Piatra Neamț, Iași, Galați, București, Constanța).

Pentru secțiunea Show, concurenții au trimis DVD-uri cu mini-spectacole realizate pe muzică ușoară românească sau pop, dintre acestea fiind selectate un numar de 7 show-uri ce vor concura live în etapa finală.

Pentru secțiunea de Creație, au fost primite în finala un numar de 19 lucrări ce au fost jurizate de către compozitorii Horia Moculescu, Mircea Drăgan și George Natsis, membrii Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România. Lucrările selectate vor fi interpretate în cadrul concursului pentru Marea Finală.

Programul Festivalului Mamaia Copiilor va începe cu repetiții între 18-20 iulie inclusiv, urmând ca joi, 21 iulie să înceapă concursul cu secțiunile Interpretare și Show , iar vineri va avea loc concursul pentru secțiunea Creație. Gala Laureaților va avea loc duminică, 24 iulie 2016. Ora de desfășurare a festivalului este 18,30 pe scena Casei de Cultura a Sindicatelor – Constanta.

În cadrul conferinței de presă ce va avea loc la Casa de Cultură miercuri, 20 iulie, ora 12, se va lansa și CD-ul – manual ce are ca scop promovarea creațiilor românești prin punerea la dispoziția tinerilor interpreți și a școlilor de canto din întraga țară 26 de piese a celor mai cunoscuți compozitori de muzică ușoară românească.

Acest material este însoțit de texte, negative și pozitive, toate fiind necesare învățării acestui repertoriu pus la dispoziție de către UCMR-ADA, partener și sponsor al festivalului.

Festivalul își asteaptă publicul, biletele fiind puse la dispoziție la casele de bilete din cadrul Casei de Cultură Constanța.

Discuții

comments