DISTRIBUIȚI

La intrare în localitatea Corbu, un indicator le arată drumul celor care vor să ajungă la plajă sau la cherhana. Mulţi turişti sau localnici se opresc mai întâi să mănânce, abia apoi, mânaţi de curiozitate se îndreaptă şi către plaja sălbatică.

La cherhana au posibilitatea să deguste preparate tradiţionale din peşte, dar şi unele mai puţin obişnuite, după cum am aflat de la proprietarul acesteia, Stelică Murariu:

„Sarmale din fructe de mare, ardei umpluți din fructe de mare și din pește, roșii umplute cu fructe de mare și pește. Musacaua turcea, dar de data aceasta, din fructe de mare și din pește (…) Oferim și peștele la tablă, începând de la rapanele pe plită, cu praf de sare, bere și sos de vin și terminând cu zargan pe plită, acolo unde găsesc. În zonă sunt câteva asociații de pescari de unde mă aprovizionez“, mai spune Stelică Murariu.

cherhana

 

Un material realizat de Teodora Baumann

Discuții

comments