DISTRIBUIȚI

Puţini tulceni aleg să-şi cunoască zona în care s-au născut şi să descopere frumuseţile Deltei.

Directorul unei agenţii de turism din Tulcea, Simona Tudorie, spune că tulcenii care îşi permit un concediu, aleg de regulă, destinaţiile externe, cel mai căutat fiind litoralul bulgăresc.

Totuşi, Delta nu duce lipsă de vizitatori.

Daniel Iluşcă, proprietarul unui complex turistic, spune că profilul turistului care merge în Deltă este destul de variat:

„În Deltă sunt iubitori de pescuit care vin și stau două săptămâni. La fel de bine sunt iubitorii de natură, BirdWatching, care vin din luna aprilie/mai când sosesc păsările și sunt în stare să stea patru ore într-un loc ca să stea să vadă cum vin pasărea în cuib să aducă hrană puiului. Mai sunt iubitorii de aventură, iubitorii de sporturi extreme care pleacă cu bicicleta, cu caiacul, cu diverse alte forme de supraviețuire, sunt și iubitori de senzații tari care fac și agrement nautic, nu în Delta Dunării ci la mare în general”, a precizat Daniel Iluşcă, proprietarul unui complex turistic.

Am putea adăuga la această listă şi cinefilii, care ajung în Deltă în fiecare vară, atraşi de Festivalul de Film Anonimul.

Ediţia de anul acesta are loc între 8 şi 14 august, la Sfântu Gheorghe.

 

Discuții

comments