DISTRIBUIȚI

Turiştii români nu s-au speriat prea tare de tentativa de lovitură de stat din Turcia.

O dovadă e faptul că mai puţin de 10% din cei care aveau planificate vacanţe în Turcia, au renunţat la acestea.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, spune că peste o mie de turişti români au plecat, astăzi, către Antalya cu ajutorul curselor charter.

Tot el ne-a mai spus dacă turiştii care renunţă la sejurul în Turcia vor fi despăgubiţi:

„În principiu, conform legii nu, legea spune că în caz de forță majoră, iar în acest moment nu este forță majoră. Forța majoră nu o stabilim noi, ci Guvernul turc. Dacă Guvernul turc iese și spune că este forță majoră, da, se oferă despăgubiri, se dau banii înapoi. Dacă nu este așa fiecare touroperator are poziția proprie. În general poziția touroperatorului este următoarea: se încearcă rerutare de genul fie merge mai târziu în Antalya, fie în altă destinație. Cam asta este teoria generală. Dacă sunt unii care s-au speriat, banii se dau înapoi dar nu pentru că ne obligă cineva ci pentru că dorim noi, touroperatorii pe Turcia”, a declarat Alin Burcea.

Acesta a mai spus că nu există o procedură standard, care să oblige agenţiile de turism să-i anunţe pe cei care urmează să plece în sejur, că în ţara de destinaţie s-au întâmplat incidente majore:

„Nu există o procedură standard, nu este ceva stabilit, în general eu nu am văzut să existe, dar dacă de exemplu cade un ac în Antalya pe dreapta, în următoarele 24 de ore știe toată lumea. De obicei, nu s-a întâmplat să anunțăm noi. Mereu anunță canalele de știri, media, care anunță de un milion de ori mai repede decât o facem noi”, a mai completat Burcea.

Preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, Alin Burcea, spune că peste o mie de turişti români au plecat, astăzi, către Antalya cu curse charter.

El a mai adăugat că nu crede că vor multe anulări, pentru că lucrurile deja încep să se liniştească în Turcia.

Discuții

comments