DISTRIBUIȚI

Frumusețea mării este umbrită de cele mai multe ori de prezența algelor. Odată cu creșterea temperaturii aerului și implicit a apei mării este favorizată dezvoltarea algelor, care din cauza căldurii intră în putrefacție. Nu doar mirosul algelor putrezite creează un disconfort celor veniți la plajă.

Lucrătorii Administrației Bazinale de Apă – Dobrogea Litoral se luptă zilnic cu acest fenomen. Potrivit purtătorului de cuvânt al Apelor Române – Dobrogea Litoral, Marieta Iorga, muncitorii administrației strâng în fiecare seară algele aduse din largul mării pe malul plajelor, însă foarte des se întâmplă ca dimineața să se strângă noi cantități de plante marine.

„Fenomenul de înflorire algală a înregistrat valori crescute în ultimele douăzeci de zile în sudul litoralului unde a fost strânsă o cantitate de cel puțin 6.000 de tone de alge”, a declarat Marieta Iorga, purtătorul de cuvânt al Apelor Române – Dobrogea Litoral.

Medicul dermatolog Mehdi Sowlati spune că oamenii care intră în contact cu algele ar putea avea surpriza neplăcută de a se alege cu dermatoze sau alte infecții ale pielii.

„Infecțiile cele mai multe apar la persoanele care deja au fond alergic sau persoanele care nu știu că sunt alergice, dar în momentul în care vin în contact cu algele pot fi provocate alergii ale pielii. În unele cazuri avem alergii foarte avansate, foarte puternice care pot provoca și cazuri de edem facial care sunt de urgență medicală”, a precizat dermatologul Mehdi Sowlati.

Specialiștii mai spun că apariția micozelor este favorizată în general de mediul umed, astfel acestea putând fi luate nu doar de pe plajă ci și de la piscină.

„Micozele se pot trata foarte ușor, în mod normal necesită un tratament ușor, însă în cazul în care micozele sunt mai vechi tratamentul ar putea ajunge și la cinci săptămâni”, a mai spus medicul dermatolog Mehdi Sowlati.

Medicii transmit iubitorilor de plajă că trebuie să evite soarele în orele de vârf și mai ales zonele contaminate cu alge.

Discuții

comments

3 COMENTARII

  1. […] „Infecțiile cele mai multe apar la persoanele care deja au fond alergic sau persoanele care nu știu că sunt alergice, dar în momentul în care vin în contact cu algele pot fi provocate alergii ale pielii. În unele cazuri avem alergii foarte avansate, foarte puternice care pot provoca și cazuri de edem facial care sunt de urgență medicală”, a precizat dermatologul Mehdi Sowlati pentru radiovacanţa.ro. […]

  2. […] „Infecțiile cele mai multe apar la persoanele care deja au fond alergic sau persoanele care nu știu că sunt alergice, dar în momentul în care vin în contact cu algele pot fi provocate alergii ale pielii. În unele cazuri avem alergii foarte avansate, foarte puternice care pot provoca și cazuri de edem facial care sunt de urgență medicală”, a precizat dermatologul Mehdi Sowlati pentru radiovacanţa.ro. […]

  3. […] “Infecțiile cele mai multe apar la persoanele care deja au fond alergic sau persoanele care nu știu că sunt alergice, dar în momentul în care vin în contact cu algele pot fi provocate alergii ale pielii. În unele cazuri avem alergii foarte avansate, foarte puternice care pot provoca și cazuri de edem facial care sunt de urgență medicală”, a precizat dermatologul Mehdi Sowlati pentru radiovacanţa.ro. […]

Comments are closed.