DISTRIBUIȚI

Nepurtarea centurii de siguraţă ucide anual sute de români. De aceea, Poliţia Română a demarat o campanie pentru conştientizarea acestui fenomen. Pentru a susţine această campanie, Poliţia Română a pregătit şi o expoziţie, care poate fi văzută atât online, la adresa www.supravietuitori.ro, cât şi în unele oraşe.

Bucureşti (până pe 18 iulie 2016),
Constanţa (19 iulie – 25 iulie)
Iaşi (26 iulie – 1 august),
Braşov (1 august – 8 august),
Cluj (9 august – 14 august),
Timişoara (15 august – 21 august 2016).

Cine sunt “Supravieţuitorii”? Cei care purtau centura: scaunele şoferilor sau ale pasagerilor care au ales să poarte centura peste spătarul scaunelor. De aceea, au fost extrase din epavele maşinilor implicate în accidente grave, iar acum pot fi văzute în cadrul expoziţiei Supravieţuitorii, care are motto-ul “Trişezi centura, păcăleşti viaţa!”

Vizitatorii pot scana cu ajutorul telefonului un cod de bare aflat pe scaun şi vor afla povestea celui care a păcălit moartea!

Centura salvatoare

Scaun extras din epava unui automobil tip berlină. Singurul supravieţuitor al accidentului.

Locul accidentului: Bucureşti, Mihai Bravu 281

Bună, eu sunt scaunul Corneliei. Orice s-ar întâmpla, eu rămân scaunul ei. Nu vreau pe nimeni altcineva. Tot ce sper este că ea e bine şi mă va duce înapoi în maşina noastră. De ce sunt aici? Sincer, nu prea ştiu. După accident, cineva m-a luat, m-a urcat pe soclu şi sunt plimbat să se uite lumea la mine. Eu n-am greşit cu nimic. Poate doar Cornelia, sărăcuţa! Pentru că m-a ales pe mine, în locul ei. De obicei, purta centura, dar atunci nu ştiu ce s-a întâmplat. A tras-o peste mine şi am plecat. Eram în drum spre serviciul ei, când ceva ne-a izbit de un stâlp, iar Cornelia ajunsese pe bancheta din spate. Nu mai mişca. Au luat-o cu salvarea şi au plecat. Oare ce s-o fi întâmplat?”

Discuții

comments