DISTRIBUIȚI

Administrația Rezervația Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a emis o notificare prin care agenții economici care dețin umbrele, șezlonguri, construcții temporare, indiferent de caracteristici, dar și skyjet-urile, parapantele sau obiectele gonflabile, pe plaja de la Sulina, sunt atenționați să le retragă în termen de 48 de ore.

Aceasta este considerată arie naturală protejată.

În aceeași notificare se mai specifică faptul că „accesul, staționarea sau parcarea mijloacelor de transport motorizate și a atelajelor“, dar și „instalarea de șezlonguri, beach bar-uri, umbrele, scaune, mese“, sunt interzise.

La această listă se adaugă și „staționarea pe timpul nopții, organizarea de evenimente sportive, aprinderea focului“, dar și „orice activitate pe fâșia de plajă cuprinsă între 0 – 150 de metri de la linia cea mai înaintată a mării“, se mai arată în notificarea ARBDD.

Contactat telefonic, consilierul local Doru Leon a declarat pentru Radio Constanța/Radio Vacanța că „se continuă starea de incertitudine asupra acestui obiectiv. Probabil că o implicare mai serioasă a Primăriei și a ARBDD-ului ar fi dus la soluționarea problemei, dar situația trenează de ani de zile și nu se dorește rezolvarea. Asta afectează turismul din zonă și pe locuitori care sunt limitați ca și activitate pe perioada verii la numai două luni de sezon“, a mai spus Doru Leon.

Primarul Nicolae Răduș nu a putut fi contactat.

IMG_0942

IMG_0943

Discuții

comments