DISTRIBUIȚI

Asociaţia Alucro desfăşoară şi anul acesta o campanie de conştientizare pe litoral cu privire la colectarea dozelor de aluminiu în detrimentul aruncării acestora în locuri neadecvate.

Campania „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!” este programată pentru perioada iulie – august (22-24 iulie, 29-31 iulie, 5-7 august), pe plaja Cleopatra din staţiunea Mamaia, unde turiştii sunt aşteptaţi pentru o doză de atitudine.

Campania „ExtravaCANza – Şi mama reciclează!” are ca scop informarea şi conştientizarea turiştilor cu privire la importanţa colectării şi reciclării dozelor din aluminiu şi implicit ecologizarea plajelor prin acţiuni personale ale turiştilor de strângere a dozelor şi depozitarea lor în containerele special amenajate sau sistemele inteligente disponibile în hypermarketuri.

Astfel, noutatea absolută din această ediţie va fi dată de prezenţa unui aparat de colectare a dozelor denumit şi TBRM – take back revending machine, care va da posibilitatea turiştilor să opteze în schimbul dozelor pentru un premiu – bere rece sau energizant (pentru persoanele peste 18 ani) sau răcoritoare pentru minori, precum şi pentru alte premii cum ar fi pixuri, prosoape şi sacoşe din pânză oferite instant de către organizatori.

Întreaga cantitate colectată pe parcursul evenimentelor va fi ridicată de către colectorul autorizat Can Pack Recycling şi trimisă către reciclare, în scopul revalorificării.

Evenimentul va unul interactiv şi va cuprinde acţiuni cu jocuri sportive (campionatul de fotbal Every Can Counts sau concursuri de volei) şi distracţie pentru toate categoriile de vârstă (face painting pentru copii, personaje, muzică etc).

Discuții

comments